nlfren
A- A A+

Ingrid De Boelpaep, gediplomeerd dierenosteopaat & sportmassage therapeut

Naast gediplomeerd dierenosteopaat, heb ik ook een opleiding genoten als sportmassage therapeut. Deze gecombineerde vakbekwaamheid maakt mij bijzonder geschikt om de rugproblemen en spierproblemen van uw paard of hond op een professionele manier aan te aanpakken.

Meer over mezelf en mijn opleidingen 

Mijn interesse in osteopathie is gegroeid uit de problemen die ik met mijn eigen paard heb meegemaakt. Dit heeft mij doen beseffen dat paarden sterk zijn, maar toch ook fragiel en behoorlijk veel last kunnen hebben van rugproblemen. Hierdoor ben ik op een andere manier beginnen paardrijden, met heel veel belang voor het correct rechtrichten van het paard. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond wou ik ook meer weten over de anatomie van het paard. Zo ben ik bij osteopathie terecht gekomen.

Ik heb een 3-jarige opleiding paarden- en hondenosteopathie genoten aan het International College for Research on Equine Osteopathy in Duitsland. Enkel houders van een Medisch diploma worden toegelaten tot deze opleiding. Hierdoor heb ik een grondige kennis van anatomie, biomechanica, fysiologie, neurologie en pathologie. Die kennis is een must om het paard en de hond op een holistische manier te kunnen bekijken.

Daarna volgde ik de opleiding "sportmassage voor paarden volgens de Jack Meagher methode" bij Happy Athlete in Nederland. Een therapie die goed ingeburgerd is in Amerika en Nederland. Ik heb ook een Masterclass gevolgd bij het Jack Meagher Institute Europe, dit om deze specifieke massage nog beter onder de knie te krijgen. 

Ik volgde ook nog een workshop "The Masterson Method: Integrated Equine Performance Bodywork". Deze methode is eigenlijk een stap tussen osteopathie en sportmassage en kan nuttig geïntegreerd worden in beide behandelingen.

Recentelijk heb ik nog een speciale techniek bijgeleerd om de CTO-regio van het paard los te maken. Dit is een moeilijk bereikbare regio, omdat ze verstopt ligt achter het schouderblad. Veel paarden hebben er nochtans problemen. Deze techniek heb ik geleerd bij Dr. Karin Leibbrandt (Equicare Plus).

Naast kennis over osteopathie, heb ik ook ervaring met het "rechtrichten" van paarden. Die kennis heb ik opgedaan tijdens mijn stage bij Antoine De Bodt (www.hoefkatrol.com).

Ruime ervaring

Sinds ik mijn diploma behaald heb in 2011, heb ik een ruime ervaring opgebouwd in osteopathie en sportmassage. Dat laat mij toe om mijn behandeling aan te passen aan de specifieke problemen van uw paard of hond (of kat) en om hem/haar op de meest efficiënte manier te behandelen. Elk dier reageert anders en heeft dan ook een andere aanpak nodig. Ik neem dan ook steeds rustig de tijd om een behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het geeft mij een enorme voldoening wanneer het dier zich goed ontspant en zich na de behandeling duidelijk beter in zijn/haar vel voelt. Bij elke opvolging waarbij ik verneem dat het beter gaat met mijn patiënt, wordt mijn overtuiging bevestigd dat osteopathie en/of JM sportmassage een zeer waardevolle behandeling is voor dieren die last hebben van rugproblemen en spierproblemen. Maar ook andere problemen kunnen met osteopathie goed geholpen worden. Lees hier meer over in de hoofdstukken paardenosteopathie en hondenosteopathie.

Vragen of een afspraak maken?
Contacteer mij gerust via de contactpagina.


Paarden

Rug- en spierproblemen bij paarden, het komt meer voor dan je denkt. Lees verder welke symptomen wijzen op rugproblemen en hoe osteopathie en/of JM sportmassage hierbij kan helpen.

Lees meer

Honden

Ook bij honden komen rugproblemen regelmatig voor. Rare bewegingen, springen en vallen kunnen wervelblokkades veroorzaken. Dit wordt meestal niet onmiddellijk opgemerkt, waardoor het letsel met de tijd gaat verergeren. Snel ingrijpen is dan ook de boodschap.

Lees meer
Back to Top